project: parkeergarage ’s Gravendreef
opdrachtgever: CH & Partners stedebouw en landschap
locatie: Leidschenveen
soort project: utiliteitsbouw
status: in ontwerp
jaar: 2007

CH & Partners (tegenwoordig Rijnboutt) maakte het Masterplan en het ontwerp openbare ruimte voor het centrum van de Vinex-wijk Leidschenveen. Het langgerekte gebied, ingeklemd tussen infrastructuur, krijgt een breed programma van winkels, werkgelegenheid, welzijn, cultuur en wonen in een hoge bebouwingsdichtheid. Tussen de bouwblokken en het spoor moet een langgerekte, bovengrondse parkeergarage een belangrijke bijdrage leveren aan de parkeercapaciteit. CH & Partners bedacht de configuratie van de garage; Équipe het architectonisch principe van de gevels. Daar de opgave tussen landschap en verstedelijking ligt, bedachten we een lamellenstructuur die enerzijds de gevraagde transparantie, veiligheid en afsluitbaarheid realiseert en anderzijds een grafisch landschappelijke bijdrage aan de verder stedelijke omgeving levert.