project: tuin bij monument Baarn
opdrachtgever: Kirkman Company
locatie: Baarn
soort project: buitenruimte/landschap
status: niet uitgevoerd
jaar: 2006-2008
i.s.m.: Van Helvoirt Groenprojecten en Delight of Living

De buitenruimte van de klassieke kantoorvilla Beukendael staat onder zware druk. De bomenrijke, groene omgeving lijdt onder de grote parkeerbehoefte. Vanaf de straat wordt het beeld bepaald door twee monumentale beuken, die echter half verdekt staan achter bossages. Daarachter is het terrein voornamelijk versteend met slecht gefundeerd grind en betontegels. Het ontwerp voor de buitenruimte biedt ruimte aan een maximale hoeveelheid parkeerplaatsen geflankeerd door bloemrijke onderbeplanting voor de karakteristieke aanwezige bomen. Het verlichtingsplan zorgt ervoor dat het pand ook tijdens avondgebruik de juiste uitstraling heeft. Aan de achterzijde van het pand is een nieuw terras ingericht voor de dagelijkse bedrijfslunches, voorzien van informele zitmogelijkheden en plantvakken. Aan de voorzijde zijn de oude, monumentale Amsterdamse School lantaarns aangevuld met eigentijdse, transparante poorten en een bijpassend laag hekwerk.

Voor uitgebreide projectinformatie zie de vernieuwbouw van Villa Beukendael.