project: vernieuwbouw woonhuis Oostkapelle
opdrachtgever: particulier
locatie: Oostkapelle
soort project: vrije kavel/droomhuis, verbouwing, duurzaamheid
status: gerealiseerd
jaar: 2005-2007

De van oorsprong typische jaren '70 woning ligt op loopafstand van het strand in Oostkapelle. Dit was voor de opdrachtgevers minstens zo'n belangrijke overweging om het huis te kopen als het geloof in de mogelijkheid van een totale architectonische metamorfose.
Bouwkundig verkeerde het pand in redelijke staat, maar de isolatie van gevel en dak was minimaal, wat veranderen moest. Verder was er de uitdrukkelijke vraag van de opdrachtgever om de voorgevel meer ‘in balans’ te brengen. Daarnaast bestond de wens om de gesloten plattegronden te transformeren in lichte, open ruimtes met sterke relaties met de tuin. Het terugbrengen van een open haard is een centrale rol gaan spelen voor de ingrepen op de begane grond. Voor alles gold dat het gedateerde beeld moest worden veranderd in moderne en minimalistische vormgeving, passend bij een toegankelijk, praktisch en door licht overgoten strandhuis.

Voor uitgebreide projectinformatie zie Vernieuwbouw.