project: kantoortuin Herengracht
opdrachtgever: DTZ Zadelhoff
locatie: Amsterdam
soort project: buitenruimte/landschap
status: voorstudie
jaar: 2005

Het prachtige pand aan de Herengracht blijkt aan de achterzijde te bestaan uit twee delen: een klassiek deel en een nieuw deel uit de jaren tachtig. Beide panden staan samen als één object te huur. Om nieuwe huurders aan te trekken wil de ontwikkelaar een voorstelling meeleveren van de potenties van de tuin. Een snelle schets laat zien dat het hoogteverschil tussen souterrain en achtertuin ingezet kan worden als middel om twee werelden te maken. De tuin wordt verdeeld, maar wint ook aan ruimtelijkheid. Aan de ene zijde wordt het tuinhuis betrokken bij een terras met een groen dak. Aan de andere kant zorgt een grashelling voor dieptewerking en een waterpartij voor de verbinding met het hoger gelegen deel van de tuin.