project: kantoorinrichting Savannahtoren
opdrachtgever: 3MO
locatie: Utrecht
soort project: interieur
status: gerealiseerd
jaar: 2008

De meeste werknemers van opdrachtgever 3MO werken buiten de deur bij de klant. Een van de hoofddoelen van de verhuizing en verbouwing was ervoor te zorgen dat die werknemers, tussen de bedrijven door, voortaan meer naar het eigen kantoor komen. Het nieuwe kantoor moet een prettige thuisbasis zijn met als vanzelfsprekend een rustige werkplek en contact met collega's.
Met een beperkt budget werd Équipe aan het werk gezet om de standaard kantoorplattegrond te transformeren in een karakteristieke werk- en ontmoetingsruimte. Door een deel van de bestaande lokalen te handhaven is een compact vergadercentrum ontstaan voor overleg, presentaties en workshops. Hier heb je via de vide zicht op de centrale entree van de Savannahtoren, een verdieping lager op de begane grond. De rustige noordflank is heringericht als kantoortuin met flexplekken in kubicals en concentratieplekken in cellen. Deze werkplekken liggen rond de centrale lunchruimte die met zijn buffet- en barmeubel functioneert als de nieuwe interne ontmoetingsplek.
Het secretariaat is de schakel tussen deze binnen- en buitenwereld. Hier worden bezoekers ontvangen, administratieve zaken geregeld, stukken gereproduceerd en met medewerkers overlegd. De veelzijdigheid van deze permanent bezette afdeling is vertaald in één langgerekt meubel waarin ontvangstbalie, overlegsituatie, repro- en bureauwerkzaamheden samenkomen. De ontworpen meubels van het secretariaat en de lunchruimte structureren de plattegrond en bepalen de routing, terwijl de verdieping één overzichtelijke ruimte blijft.