project: Openbaar Interieur Erasmus Medisch Centrum
opdrachtgever: Matthijs de Boer Stedenbouw BV
locatie: Rotterdam
soort project: stedebouw, buitenruimte/landschap, interieur
status: voorstudie
jaar: 2009-2010

Openbare interieurs zijn ruimten die voor iedereen toegankelijk zijn, terwijl ze veelal particulier eigendom zijn. Ze nodigen uit tot informeel gebruik. Ze bieden comfort en beschutting tegen weer en wind. Ze bemiddelen tussen het openbare gebied en de particuliere wereld. We hebben het over de oude postkantoren, de grote warenhuizen, stations, stadhuizen, bibliotheken en soms een grand café. Équipe heeft voor de casestudy het metrostation Dijkzicht bij het Erasmus Medisch Centrum vergroot tot een nieuw, verlaagd plein dat aansluit op het netwerk van de stad en waarbij het daglicht tot op perronniveau overvloedig in de metrohalte doordringt.

De casestudy van Éuipe is onderdeel van het onderzoek naar de toekomstkansen van het openbare interieur door het Rotterdamse bureau Matthijs de Boer Stedenbouw.