project: kantoorpaviljoen Berkel-Enschot
opdrachtgever: Van Helvoirt Groenprojecten
locatie: Berkel-Enschot
soort project: uitbreiding, verbouwing
status: on hold
jaar: 2008-2010

In de achtertuin van een moderne villa wacht een laag kantoorgebouw uit de jaren tachtig op herbestemming. Het pand is een overblijfsel uit de tijd dat het terrein nog in gebruik was als hoveniersbedrijf. Momenteel wordt het nog verhuurd aan kleine bedrijven, maar het moet de nieuwe werkruimte voor de bewoners worden. In het bestaande gebouw zitten een aantal architectonische aanleidingen om het donkere kantoortje te transformeren tot een modern en licht paviljoen. De metselwerk wanden omhullen de verschillende ruimtes. De bestaande dakconstructie die nu naar beneden drukt, wordt “omgebogen” tot een zwevend dak dat uitkraagt en een nieuwe glazen uitbreiding maakt.