project: dakopbouw binnen beschermd dorpsgezicht
opdrachtgever: particulier
locatie: Bussum
soort project: woningbouw, uitbreiding, verbouwing
status: gerealiseerd
jaar: 2010-2011

De woning in het Spiegelkwartier dateert uit begin 20e eeuw, maar werd in de jaren zeventig al grondig verbouwd. De ligging in het centrum en de opvallende combinatie van een klassiek uiterlijk met moderne interieurelementen maakt de woning heel aantrekkelijk. Om de woning ook toekomstbestendig te maken misten de bewoners echter een kamer. De ruimte hiervoor is gevonden in een dakopbouw aan de achterkant van de woning. De uitdaging lag daarbij in het beschermd dorpsgezicht. In plaats van alleen beperkingen te zien, lagen er ook kansen om de woning te verrijken met een eigentijdse toevoeging in de traditie van verbouwingen aan het pand.