project: vernieuwing jaren '30 huis
opdrachtgever: particulier
locatie: Bilthoven
soort project: verbouwing, uitbreiding, interieur
status: gerealiseerd
jaar: 2012

Het hoeft geen uitleg waarom de opdrachtgevers voor deze woning vielen. Een prachtige jaren dertig woning in een bosrijke villawijk. Maar de incourante indeling, het gedateerde behang aan de wanden en energielabel F beantwoorden absoluut niet aan de woonwensen van deze jonge familie. Met een aantal doelgerichte bouwkundige ingrepen kan het label naar C worden opgewaardeerd. Het no-nonsense ontwerp dat we voor ze maakten bevat een nieuwe indeling met extra kinderkamers, een extra badkamer en een sauna. De oude houten dakconstructie is in het zicht gelaten in het verder geheel witte interieur. Alle wensen van de opdrachtgevers voor veel bergruimte zijn vertaald in maatwerk kasten. Op de begane grond wordt de kleine, donkere keuken veranderd in een bijkeuken met een lichte, moderne eetkeuken en een atelier met uitzicht op de tuin.