project: verbouwing helft woonhuis voorm. steenfabriek
opdrachtgever: particulier
locatie: Ooij (Ubbergen)
soort project: verbouwing, uitbreiding, interieur
status: on hold
jaar: 2012

De Vlietberg in de Ooijpolder is een unieke locatie. Het is er vrij wonen met een fantastisch uitzicht op de polder en de Waalbrug. Al eerder ontwierpen we er een vrijstaand woonhuis. In dit ontwerp is het oude kantoor van de voormalige, gesloopte, steenfabriek het onderwerp. Het gebouw is verdeeld in twee woningen, waarvan de ene woning was verdeeld in twee appartementen. De eigenaar zou deze appartementen graag omgebouwd zien tot een moderne woning waarin hij kan genieten van zijn pensioen. Daarvoor wordt het gebouw geheel gestript en uitgebreid. Door kleine ingrepen wordt het exterieur van het huis veranderd om vanuit alle binnenruimtes volop van het uitzicht te kunnen genieten. De transformatie van het interieur en de uitbreiding van de begane grond voegt veel comfort toe aan het wonen op deze mooie plek.