project: appartement in voormalige balletschool
opdrachtgever: particulier
locatie: Amsterdam
soort project: verbouwing
status: niet uitgevoerd
jaar: 2007-2008

In een voormalige balletschool in het centrum van Amsterdam zijn enkele opvallende appartementen gebouwd. In de extra hoge ruimtes werden nieuwe vloeren gemaakt, zodat wonen over meerdere verdiepingen mogelijk werd: op de tweede dieping de woonkamer; een verdieping lager de slaapkamers met de hoofdentree. De karakteristieke, getoogde ramen zijn behouden, maar kunnen het licht nu minder diep in de ruimtes brengen. De opdrachtgevers vielen voor de stijlkenmerken, maar vroegen uitdrukkelijk om een veel modernere uitstraling, om een heldere oplossing voor het nijpend tekort aan bergruimte en om een verruiming van de kleine keuken. Een kastenwand op de eerste verdieping biedt ruimte aan een inloopkast, het toilet, een washok en een nieuwe badkamer. De indeling van de slaapkamers werd gewijzigd en aangevuld met kastenblokken. Door de nieuwe indeling is het bovendien mogelijk om een derde slaapkamer te realiseren. Op de woonlaag komt door het verplaatsen van de wasruimte naar een verdieping lager ruimte vrij voor een grote keuken met veel bergruimte die bij de woonkamer getrokken is.